måndag 21 juli 2008

Argentinska chorizo

Jag har inte ställt mig och gjort egna korvar, nej. Låter plågsamt onödigt när grabbarna på Latinamerikanska Livsmedel på Hötorgshallen redan har väldigt goda och extremt prisvärda, äkta chorizo.

Svängde förbi där i måndags kväll och passade på att köpa ett gäng att bjuda på under semestern. Så när jag anlände till Öland i lördags kväll var det bara att brassa på grillen, blanda salladen och steka potatisen.

Fick lära mig i Argentina att chorizo ska grillas lååångsamt för att allt fett ska hinna rinna ur. De krymper till nästan halva storleken, men kvar blir en köttig och mättande korv med massor av smaker, utan att vara kryddstark. Som pappa sa: "Den här kan man INTE ha senap till" - den är helt enkelt godast som den är, utan såser och tillsatser. En enkel sallad räcker egentligen, men råstekt nypotatis mättar så klart ännu mer.

Lika gott är att göra en "choripan", dvs en nygrillad chorizo i en surdegsfralla, lite ruccolasallad och olivolja på, kanske en marinerad paprika också. Mmmmmm...

Inga kommentarer: