
Sommarens godaste potatis till grillat? Could be. Första gången jag åt den här potatisen var en variant på Rosendals trädgård på Djurgården försommaren 1999 eller nåt, tillsammans med halstrad gravad lax. Någon vecka senare dök den upp i Allt om Mats årliga grillspecial, och sedan dess har man emellanåt förätit sig på denna "nästan pesto"-potatis. Vinägern ger lite extra kick. Ett av recepten som spridit sig som en löpeld i bekantskapskretsen.
4-6 port
800-
25 blad färsk basilika
2 msk vinäger (vit)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
Skrapa och koka potatisen, låt svalna till åtminstone halvljummen. Finhacka basilikan och persiljan och blanda ihop med övriga ingredienser i en stor skål. Häll i potatisen och vänd försiktigt runt i dressingen. Servera ljummen eller kall till grillat kött eller fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar