tisdag 19 juni 2007

Restaurangen Restaurangen

Storebror Fredrik var i stan i helgen, och jag fick med honom till Melker Anderssons ena ställe Restaurangen på Oxtorgsgatan vid Hötorget. Hela menyn är baserad på olika smaker, och man plockar ihop en hel middag genom att välja tre, fem eller sju små rätter från listan. Ganska casual men snygg bistroplejs, bra service och jääääättegod finurlig mat. Älskar konceptet med massa små rätter så man får smaka mycket, men det är trist när man får in en pytterätt som man helst skulle vilja äta ett halvt kilo av för att det är så gott...

Jallefall, jag åt följande:
Citron - carpaccio på oxfilé med en citronkräm, löjrom och rödlök på.
Dragon - grillspett på bl a gambas, pilgrimsmussla, chorizo och fläskfilé (tror jag) med grillad tomat, bearnaisesås och pommes frites.
Chili - knaperfriterad fläskfilé med asiatisk råkost, mynta, koriander och sojadipsås med chili.
Vanilj - crème brûlee med kompott på rabarber och jordgubbar + yoghurtglass.
Lakrits - tartelette med mangokompott och limecrème och lakritsglass.

Fredrik åt ungefär samma, men även tortellini med murklor samt peach melba. Det finns smakglas av viner till varje rätt, men vi delade en flaska Domaine de Courteillac från Bordeaux, delvis eftersom Fredrik nyligen besökte den vingården (tillhör hans kompis frus gudfar?!). Och till efterrätterna: Ben Ryé, Pantelleria - guldgul med smak av aprikoser och mogna päron. Yum!
Höll på att glömma fördrinkarna: champagnedrinkar med smak av jasmin (Fredrik) och kardemumma (jag, surprise surprise).

Inga kommentarer: