Receptet kommer från Rosendals trädgårdskafé på Djurgården. Jag kan varna för att använda Marabous 85-procentiga chokladkaka för att dryga ut chokladmängden - den mörka chokladen betedde sig inte alls som blockchoklad utan rann ut delvis utanför själva kakorna! Men de smakade förstås inte sämre.
Chocolate chip cookies
30-40 st beroende på storlek
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190 g smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vanilj socker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
350 g hackad mörk choklad (jag brukar ta lite mindre)
Blanda farinsocker, strösocker, vanilj och smör tills det blir krämigt. Vispa äggen lätt. Häll i äggen och havregrynen, rör om. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Tillsätt mjölblandningen och arbeta väl. Rör ner chokladen. Klicka ut kakorna på smord plåt. Grädda i 180 grader i 8-12 min lite beroende på storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar