måndag 30 juni 2008

Halloumi halleluja

Jag vet inte varför jag har dröjt så länge med att göra alla smarriga sallader som jag gjorde förra våren och sommaren, men nu är jag i gång! Måste ju passa på innan jordgubbarna försvinner. Å andra sidan kan det ha att göra med att gubbarna är snuskigt dyra i min lilla butik vid Telefonplan - och dessutom flera dagar gamla. På Öland (där de RIKTIGA jordgubbarna växer) är jordgubbar färska och stötkänsliga. I Stockholm är de ljusa, fasta och håller sig i flera dagar i butik. Hmmm.

Iallafall. Att lägga nystekt halloumi på salladen är ett verkligt lyft. Halvcentimeter tjocka skivor, lite olja och ganska varm stekpanna några minuter på varje sida. Jag ringlar över lite honung när det är klart och serverar osten direkt från stekpannan så man får ta en skiva i taget - då håller sig osten varm och smält längre istället för att bli gnisslig och hård.

Vill slå ett slag för jordgubbssalladen vars recept lades in i maj/juni förra året. Passa på, om några veckor finns som sagt inga jordgubbar längre... =(

Inga kommentarer: