På prov har jag även frusit in hälften av knytena, men det finns en liten risk att wontondegen blir för kletig av fukten när de tinar - vi får se, jag återkommer med rapport.
Wontonsoppa, 4 rejäla portioner (6-8 om man gör som förrätt eller del i större asiatisk måltid)
400 gram fläskfärs
1-2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 paket wontonark
1,8 liter vatten
2 kycklingbuljongtärningar
4 msk ljus soja
2 msk fisksås
1 bit inge
0,5 pressad lime
koriander
purjolök
Koka upp vatten, buljong, soja, fisksås och ingefära. Lägg i knytena och låt sjuda 3 minuter. Finstrimla purjolöken och grovhacka koriandern. Pressa över lime, skeda upp wontons och buljong i skålar, strö över koriander och lök och servera. Låt ev stå några minuter eftersom det är kokhett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar