It´s grilltime! Och halleluja vad ofta man kör samma gamla grej på grillen i ren fantasibrist. Tur att man känner Helena, som aldrig bangar för att testa nya recept. I fredags grillade vi finfina lammkotletter marinerade i mynta, citron och vitlök, och till det hade vi färskpotatis och denna jättegoda salsa från en av Jamie Olivers kokböcker.
Och till drack vi, om jag inte minns fel, den vita Chateau Bonnet, en av Helenas favoriter. Gick jättebra att dricka vitt till lamm!
Salsa verde, 8 portioner
2 skalade vitlöksklyftor
1 liten näve kapris
1 liten näve inlagd gurka
6 sardellfiléer
2 stora nävar slätbladig persilja, repad
1 näve färsk basilika, repad
1 näve färsk mynta, repad
1 msk dijonsenap
3 msk rödvinsvinäger
8 msk olivolja
gourmetsalt + svartpeppar
Finhacka de första sju ingredienser och lägg dem i en skål. Tillsätt senap och vinäger och rör sedan sakta i olivoljan. Balansera smakerna med nymald svartpeppar och, om det behövs, salt och lite mer vinäger.
Passar grillat kött och fisk, men håller sig max 1 dygn i kylskåp.
söndag 15 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar