onsdag 6 juni 2007

Matjesröra

Ett ypperligt juni-recept kommer här. Perfekt att göra en portion av om man bara har lite sill- och potatisrester kvar i kylen. Eller förbereda till flera, för lunch eller picknick. Testade den här som picknick-mat förra sommaren och det blev perfekt: bara ner med allt i en plastburk, och sen sleva upp på medtaget knäckebröd. Mums! Receptet kommer från SvD tror jag.

4 portioner

200 g matjessill
en halv rödlök
2 ägg, hårdkokta, kalla
ca 200 g kokt kall potatis
1 dl gräddfil
1/4 dl majonnäs
nymalen svartpeppar
gräslök
knäckebröd

Finhacka löken, tärna sill, ägg och potatis och blanda med gräddfil, majonnäs och klippt gräslök. Peppra och salta om det behövs. Låt röran stå en stund innan servering tillsammans med knäckebröd eller som del av en buffé.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter väldigt gott, synd att jag svarade så sent på picknickförslaget att du hann äta upp allt själv... När blir nästa tillfälle?