torsdag 28 juni 2007

Ostbricka på menorkiska

Mmmmm - midsommarhelgen blev en enda lång matorgie. Sillunch, grillkvällar, varmkorvsrace, hembakat och doplunch. 80-bastaren Åke satt bredvid mig under sillunchen vid en blåsig sjö i Dalarna, och han hade en egen Aalborg Jubileum som han bjöd friskt ur. Snaps generellt är sådär, men ska det va nåt så ska det va Jubileum.
På midsommaraftonens kväll bjöd Malin och Peter från Gävle på ostbricka som de ätit den på Menorca: massa olika ostar, en skål saftig och torkad frukt och honung att ringla över. Måste säga att jag aldrig fattat vitsen med vindruvor till ostbrickor - det är för syrligt och framhäver varken smaken på osten eller vinet. Men torkad frukt och honung... Det sjöng i munnen!
P ligger även tvåa i ligan över årets godaste gucka. Nån avokadoröra med färsk mynta i. Jag väntar på recept.
Etta på gucka-listan ligger Cajsa Wargs fetaröra med basilika!

Inga kommentarer: