torsdag 27 oktober 2011

Mangokyckling

Vi har testat matkasse och pratat länge om att göra det igen, för att slippa planeringen och ströhandlandet under vardagarna. Men varje gång det aktualiseras känner vi oss tveksamma, och så blir det inget. Orsaken är att vi vill ha variationen och nya recept, men ändå kunna välja själva vad vi ska äta, och även pytsa in våra vanliga vardagsfavoriter som pannkakor och carbonara när vi känner för det.

Nu har vi hittat ett annat upplägg - vi planerar 3 vardagsmiddagar på söndagen eller i början av veckan med hjälp av Kokaihop.se och våra gamla favoriter, handlar till dessa och hittills funkar det jättebra.

Det här receptet testade vi för första gången i kväll och det var klockrent. Enkelt, snabblagat och väldigt gott. Jag har dragit ner mängden vatten jämfört med ursprungsreceptet, och även mängden sambal oelek för att göra såsen mer barnvänlig.

Mangokyckling, 4-5 portioner

4 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1,5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
2-3 msk mango chutney
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 mogen mango

Skär kycklingfiléerna i ganska stora bitar. Bryn dem i smör i stekpanna så att de får färg. Häll på creme fraiche,  vatten, buljongtärning, sambal oelek och mango chutney och låt puttra några minuter. Strimla paprikan och purjolöken och lägg i när kycklingen är nästan genomstekt, puttra max en minut. Dela mangon i småbitar och blanda ner precis före servering.

Servera med nykokt ris.



Inga kommentarer: