måndag 12 maj 2008

Emmas rabarberkräm

Fördelen med att titta förbi hemma hos Emma och Eric Arenius i Kalmar är att det nästan alltid finns något smarrigt att äta där. En vårkväll för två år sedan hade Emma fixat rabarberkräm, och det var barndomsminnen och sommarkänslor på en och samma gång.

Så enkelt och så gott med iskall mjölk.



6 stjälkar rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
2,5 msk potatismjöl

Skär rabarbern i 2 cm breda bitar. Koka upp vatten och socker, lägg i rabarbern och låt den koka mjuk - det går ganska fort! Blanda potatismjölet med kallt vatten och häll i krämen under omrörning. Häll upp krämen i bunke, förvara i kylskåp.

Jag brukar även blanda ner lite finmalen kanel och/eller kardemumma i krämen. Gott!

1 kommentar:

e sa...

äntligen! jag ska koka, kram!