För nio år sedan, när blodvärdet var akut lågt pga långvarig stress, fick jag rådet av en sjuksyster på företagshälsovården att ägna sommaren åt att äta så mycket järnrik mat som möjligt, typ rödvin och jordgubbar. Hon räknade säkert upp fler saker, men det är rödvin och jordgubbar som jag har lagt på minnet, av förståeliga skäl...
Efter att ha jobbat sent idag kände jag ändå juliljumma vindar runt de bara benen på väg hem, och därmed blev kvällsmaten dagens andra måltid ute i min egen lilla park på baksidan av huset. Järnrika jordgubbar med gräddmjölk, järnrikt chilenskt rödvin, salami- och avokadosmörgås (min favorit), mandelskorpor och det sista på Tobleronen. Samt en kopp thé.
Nu äter jag färska jordgubbar till frukost varje dag. Det verkar dumt att inte ta vara på den sorgligt korta säsongen. =)
1 kommentar:
Åh vad gott och mysigt det låter! Läser din fina blogg och tänker på alla recept jag ska laga någon gång... .
Skicka en kommentar