
Gar det att matblogga fran Nicaragua? Ja det gor det ju! Om den nyss inkopta vackarklockan funkar imorgon sa blir det har min sista kvall i Nicaragua innan jag drar vidare till Honduras. Passar pa att sammanfatta tva veckors matintag: Variationer pa kyckling, ris, bonor och vitkal. Det ar val Nica-mat i ett notskal ungefar (och jag har en kansla av att det kommer att bli likadant i Honduras och Guatemala). Men faktiskt ar det oftast riktigt gott. Det vanligaste ar att man far en plata del dia, dvs dagens ratt, en tallrik overlastad med ovanstaende. I de mest positiva fallen far man aven en valstekt banan till - mmmm! Pricken over i.
Idag at jag lunch ute i Las Penitas precis bredvid Stilla havet. En gammal man i en nastan overgiven restaurang rekommenderade plata del dia med fisk, och nar han kom ut sa han att den var "especiale para tì", dvs speciellt for mig - med grillad banan och aven en tjock skiva grillad nica-ost, som ar ungefar som halloumi. Supergott!
Jag brukar ju kasta mig over street-food men efter att ha genomlidit en rejal magbakterie sa har jag blivit hyperforsiktig. Skittrakigt, verkligen.
Unnar mig dock massor av farsk frukt och licuados - stora glas fruktjuicer utspadda med lite vatten och is.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar