torsdag 22 september 2011

Pannbiffar

En viss person brukar kalla mig "ett geni när det gäller mat" när jag har gjort pannbiffar till middag. Det går faktiskt väldigt snabbt i förhållande till hur mycket mat man får ut och hur gott det är - väl värt den lilla mödan alltså.

Pannbiffar
800-1000g blandfärs eller kalvfärs
2 ägg
0,75 dl mjölk eller grädde
3 msk ströbröd
2 tsk dijonsenap
1 gul lök
salt och peppar
smör till stekning


Vispa ihop ägg och mjölk, lägg i ströbröd och låt svälla en stund. Riv löken fint under tiden. Blanda ner lök, senap, salt och peppar i äggblandningen. Blanda ner köttfärsen och arbeta snabbt ihop till en jämn smet - smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Forma till små eller stora biffar och stek i smör. Jag brukar steka dem nästan klara i stekpanna, och sedan får de värmas klart i ugn allteftersom omgångarna blir klara.

Serveras antingen med sås och potatis och lingonsylt, eller hemlagat potatismos med mycket smör och grädde i.

Inga kommentarer: