Jag älskar sockerkaka, och jag vet faktiskt ingen som inte känner likadant. Den ska vara saftig, luftig och enkel att göra. Här är ett recept som jag och Love har som standardrecept numera.
Personligen förstår jag mig inte på folk som skrapar ur bunken med slickepott - då blir det ju ingen smet kvar att äta!!! Nej, ett valhänt skrapande med slev blir bäst, då kan man njuta av både smet och färdig kaka.
Sockerkaka:
75 gram smör
2 stora ägg
1 dl mjölk
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
skalet av 1 riven citron
1,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader och gallret på nedersta falsen. Smöra och bröa en sockerkaksform. Smält smöret i en kastrull på spisen. Riv citronskalet fint. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll i citronskal. Häll mjölken i det smälta smöret och häll blandningen i äggsmeten och rör runt. Häll ner mjölblandningen och rör runt snabbt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 30 minuter.
Stjälp upp på galler och låt svalna. Njuuuuut!
torsdag 22 september 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar