En frukt som är lika suverän som smakförstärkare eller som bas i olika maträtter.
Lemon curd är en variant på citrusparadiset och funkar lika bra på pannkakor, d esserter eller rostat bröd.
Man kan förstås köpa citronmarmelad, men det är roligare och smakar bättre om man gör den själv. Här är ett bra recept (från Icakuriren):
125 gram smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 citroner
Smält smöret och tillsätt sockret. Rör om och blanda. Vispa äggen. Ta av kastrullen och tillsätt äggblandningen i smörsockret genom en sil och fortsätt vispa.
Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre. Häll i skalet och saften i blandningen och sjud på spisen i 15 minuter. När lemon curden har svalnat häll den i en glasburk och förslut. Den håller en tre-fyra veckor om du förvarar den i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar