söndag 26 augusti 2007

Diskbänksavokado

Ursprungligen tänkt som enkel förrätt (och det funkar den fortfarande utmärkt som), men i sommar har jag utvecklat denna lilla godbit till att både tillagas och ätas "där man står", dvs alldeles för ofta vid diskbänken i mitt fall (varifrån kommer all disk? och hur kan ett glas, en tallrik och två bestick göra att det ser SÅ stökigt ut?).

I alla fall är poängen med att lägga den i vasken att minimera disken - här behövs bara en kniv och en sked.
Blodsockerhöjare, mellanmål, belöning till kocken under matlagningen - anything goes:

Recept:
Dela och kärna ur en mogen avokado. Lägg halvorna i diskhon, salta och peppra. Fyll gropen med en rejäl slurk rödvinsvinäger (inget bjäfs, det ska strama i käkarna) och ungefär lika mycket olivolja. Ät med sked på stående fot.

Sen kan du ta itu med resten av matlagningen, trygg i förvissningen att du har ätit ett nyttigt mellanmål med låååågt GI-värde.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm... Det här känns ju lite som en stöld av min fantastiska rätt, Avocado med olivolja, salt och peppar....

Hmmm..... kan man kräva royalties?

Annika sa...

Nä.