Passade på att göra tre av mina favoritrecept från forna dammiddagar. Det blev vääääldigt mycket matlagning för det var mycket jox med varje recept. Men shit pommes frites vad det var värt det. Och vad grymt det är när maten är superlyckad, man har det perfekta vinet till och sällskapet är på topphumör. "Den godaste middag jag någonsin ätit hemma hos någon", var det nån som sa.
Love fixade parmesanbollar (se recept november 2007) till champagnen och sen var det dags för pilgrimsmusslorna. Riktigt tryck i såsen, men det jämnar ut sig lite med de mjuka smakerna i musslorna och rotsellerin. En av mina favoritförrätter, och grymt lyxig.
Till fyra pers:
50 gram rotselleri
2 msk rapsolja
8 pilgrimsmusslor
2 schalottenlökar
1 dl vitt vin
1/2 röd chili
1 tsk finhackad färsk ingefära
1 dl grädde
100 g kallt osaltat smör
4 msk finhackad torkad aprikos
salt och peppar
persilja till pynt
Finhacka löken och chilin. Koka lök, chili och ingefära i det vita vinet till nästan all vätska förångats. Tillsätt grädde, koka upp och vispa ned smöret. Tillsätt aprikoserna och smaksätt med salt och peppar. Håll såsen varm.
Värm selleri och musslor i 200 grader i ugnen i ca 3 minuter. Lägg på varma tallrikar och häll såsen på och runt. Pynta med persilja och servera genast.
1 kommentar:
Snygga Tallrikar!
Skicka en kommentar