Getostlasagne, 4-5 portioner
4–5 stora ark (knappt 200 g) färska lasagneplattor
Spenatfyllning:
200 g getost, rumsvarm
350 g ricotta
450 g bladspenat
0,5 tsk salt
drygt 0,5 tsk nyriven muskot
Tomatsås:
1 pkt bacon
1 stor gul lök
(1 stjälk blekselleri)
1 tsk fänkålsfrö
0,5 tsk torkad rosmarin
0,5 dl olivolja
2 burkar körsbärstomater
2–3 dl vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
eller koncentrerad pasta
1 stort lagerblad
Tina bladspenaten och krama ur den mesta vätskan. Mosa rumsvarm getost och ricottaost, blanda med svartpeppar, riven muskot och spenat.
Lägg sås i botten av en liten gratängform, varva sedan spenatblandning och lasagneplattor, täck det översta lagret lasagne med större delen av såsen. Tillaga i ugn ca 25 minuter, låt stå övertäckt 10 minuter innan servering.
Servera med grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar