måndag 13 maj 2013

Flygande Jakob

70-talsmat i sin mest ädla form (jag tänker allt i samma form, exotisk touch av banan och användandet av chilisås för smaksättning), men det funkar och är ganska enkelt. Här hemma möts varje ny maträtt av det skeptiska "Vad är det för nåt?", men det togs om av den här så den kan vi nog köra igen. Är man fler än 4 är det bara att öka på mängden kyckling något.

Flygande Jakob, 4 personer

1 grillad kyckling
2 st bananer
1 tsk italiensk salladskrydda
3 dl vispgrädde
3 msk chilisås
1 paket bacon
jordnötter
salt

Sätt ugnen på 200 grader. Pilla loss kycklingköttet och skär i lagom stora bitar, lägg i ugnsfast form. Skär bananerna i skivor och lägg över kycklingen. Strö över italiensk salladskrydda och salta även litegrann. Vispa grädden och blanda med chilisåsen, bred över kycklingen. Grädda i 12-15 minuter. 

Knaperstek baconet i småbitar. Strö bacon och jordnötter över gratängen och grädda ytterligare några minuter. Servera med ris.

Inga kommentarer: