Nu har jag ju äntligen fått en Kenwood Major så det kan mycket väl bli mer bakning framöver, inte bra för kosthållningen dock.
Hallongrottor
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 dl fast hallonsylt
småbrödsformar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna och dela smöret i småbitar. Arbeta ihop till en smidig deg, gärna i matberedare. Låt degen vila en stund i kylskåpet. Dela degen i jämnstora bitar (här kan man bestämma lite själv hur stora de ska bli, jag tror jag gjorde 32 hallongrottor av denna sats) och rulla till bollar. Ställ formarna på plåt, lägg en boll i varje och forma en grop med tummen. Lägg en halv tesked sylt i varje och grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter, låt svalna på plåt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar