Pasta carbonara är ännu en Laziofavorit. Löjligt enkel men förbaskat gott! Kan göras med eller utan grädde (enligt originalreceptet ska det inte vara någon grädde). Stora ägg och färsk ost (undvik färdigrivet i påsar) är nyckeln till framgång.
4 personer
200-400 gram pancetta eller rökt sidfläsk
2 ägg
En handfull färskriven pecorino och eller parmeggiano
Stora mängder svartpeppar
En kopp med pastavatten
500 gram spaghetti, bucatini eller bavette.
Koka upp pastavattnet. Under tiden bryner du fläsket/pancettan tillsammans med en krossad (obs! inte pressad eller riven) vitlöksklyfta. Vispa ihop äggen, osten och önskad mängd pastavatten (eller grädde). Koka pastan al dente och blanda den med ägg/ost-röran. Servera med rikliga mängder svartpeppar direkt från kvarnen.
tisdag 29 maj 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar