söndag 27 maj 2007

Välkommen till mise en place!

Hej och välkommen!
Du tittar just nu på vad som förhoppningsvis kommer att bli en seriös men avslappnad blogg för matvänner och vinnördar. Mise en place har i första hand kommit till för att vi, Magnus och Annika (två journalister), ska ha en sida där vi kan utbyta recept, matidéer och dryckestips.
Vi jobbade tidigare båda på Barometern i Kalmar och träffades mer eller mindre regelbundet för att laga och äta god mat och dricka goda viner. Nu har den ene flyttat till Stockholm och den andre börjar snart jobba i Helsingborg och därför föddes idén om en blogg. Kanske kan den med tiden även intressera andra och bli en mötesplats för "foodies" och vinfantaster.
Just nu, och en tid framöver, kommer den förmodligen att se ut som skit. Den här bloggen är under konstruktion, som det så fint brukar heta, men du är välkommen att kolla in den med jämna mellanrum för att se om något händer.
Varför då namnet mise en place? Ja som du kanske vet används termen i matsammanhang för de förberedelser och den ordning som en bra kock har på sina grejer. "Var sak på sin rätta plats", helt enkelt. Vi uppnådde kanske aldrig denna mise en place när vi lagade mat tillsammans, men vi strävade dit. Dessutom sprang den ene av oss (ME) hela tiden runt och ropade "mise en place" när den andre (AH) svettades vid kastrullerna. Vill man tro att man är Anthony Bourdain så får man väl göra det!

Magnus
Annika

1 kommentar:

Anonym sa...

Heja!! Skitkul att du, Annika, numera kan addera Bloggare till din allt mer imponerande CV! Hääääärligt med goda matrecept, jag sitter o blir grymt sugen på att laga men framför allt äta...! Skicka hit en rabarberpaj pronto, eller varför inte en krämig risotto.

Lycka till o skriv nu ner massa goda recept så man kan inspireras!
Kram från en medlem av det legendariska (Nåja!) dammiddags-gänget