torsdag 14 augusti 2008

Agua de Valencia

Dags att blogga ikapp lite från semestern alltså. G och jag tillbringade fem dagar i Valencia och hann äta tre tapasmiddagar och tre paellamiddagar UTAN att någonsin lista ut den magiska formeln för att vara tidig nog för att få bord (helst utomhus) men ändå sen nog för att faktiskt få sällskap på restaurangen...

Valencia var iallafall en fantastisk stad, med massa små gränder och små pittoreska torg med apelsinträd och fontäner insprängda överallt. Och på dessa små torg njöt vi varje dag av Valencias eget vatten. En magisk formel av inhemsk skumpa och stadens egna apelsiner, spetsade med sprit. Helst i hela karaffer, men halvlitersglas gick också bra.

Vi har redan testat att göra blasket hemma i Sverige (på Väderöarna) och kan intyga att det smakade alldeles utmärkt. Ett tack får riktas till servitören på Café Infanta på Plaza del Tossal, som satte sig och RITADE receptet på baksidan av ett kvitto (se bilden). Om allt vill sig väl går det även att se mig leverera receptet in action i videon nedan.

Vill även tacka mig själv och Gilla för att vi hade den goda smaken att prioritera intaget av Agua de Valencia framför en logistiskt fungerande kväll (dvs dusch, vila och middag i den ordningen). La vida es rättvist!


Agua de Valencia

1,25 dl Cointreau eller Triple sec
3 dl cava eller annat mousserande vin
4 dl färskpressad apelsinjuice
is
socker

Blanda och smaka av. Proportionerna är ungefärliga. Es todo.

Inga kommentarer: