Härliga fiskmiddagar serverades från värdshuset varje dag. Några dagar blev vi till och med bortskämda med förrätt och efterrätt, bland annat den här supergoda bärpajen med smuldeg gjord på müsli.
Bärpaj med ingefära, 10 pers
1 liter blåbär
1/2 liter björnbär
3 dl socker
2 tsk ingefära (malen)
1 vaniljstång
Koka ihop ingredienserna i en kastrull så att sockret smälter.
3 dl basmüsli
2 dl vetemjöl
2 dl socker
matolja
Kör ingredienserna i matberedare och häll på matolja tills degen "smular".
Lägg bären i ugnsfast form och häll över smuldegen. Grädda i 190 grader tills pajen är gyllenbrun.
Vaniljsås
5 dl grädde
5 dl mjölk
1 vaniljstång
7 äggulor
3 dl socker
Koka grädde, mjölk, socker och vaniljstång.
Vispa äggulan ordentligt i vattenbad. (detta gör man tydligen för att såsen fortare ska bli tjock)
Slå ihop blandningarna. Sjud upp under omrörning tills det tjocknar. Kyl bunke i isbad. Får absolut ej koka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar