fredag 12 december 2008

Kokosglass och dessertdumplings

Kokosglass

2,25 dl kokosmjölk
1,75 dl vispgrädde
5 msk strösocker
2 msk osötade rostade kokosflingor
2 ägg

Koka upp kokosmjölk, vispgrädde, socker och kokos. Vispa upp äggen i en skål, vispa ner den kokheta kokosblandningen i äggen, lite åt gången. Låt glassmeten svalna.

Häll över smeten i en bakform, sköljd i kallt vatten, täck över och ställ i frysen tills den är fast. Ta ut, dela glassen i små bitar, vispa den luftig med elvisp eller i matberedare. Häll tillbaka smeten i formen, täck över och frys åter in glassen tills den är genomfrusen, ca 3 timmar. Ta ut den en liten stund före servering.

Thailändska dessertdumplings

1-2 bananer
mandelspån
några dadlar
kanel
wonton-ark

Hacka bananerna och dadlarna grovt. Blanda med mandelspån och kanel i en skål utan att mosa bananerna för mycket. Lägg en klick i mitten på en wontonplatta, fukta lite runt om med vatten och tryck dit en ny platta ovanpå. Lägg på bakplåtspapper och grädda ca 10 min i 250 grader tills de är knapriga.

Servera ljumma wontons med glass och färsk frukt, t ex sharon, ananas, mango osv.

Inga kommentarer: