torsdag 1 januari 2009

Gratinerad fänkål

Vi hade en middagsgäst som inte äter skaldjur, så därför ugnsstekte jag en bit fin lax med vitlöks- och fänkålssalt, och serverade tillsammans med det här busenkla med jättegoda tillbehöret. Ett Paolo Roberto-recept minsann. Det blir väldigt mjuka och runda smaker i fänkålen, perfekt för den som tycker att rå fänkål är lite too much anis.

Gratinerad fänkål, 2 personer:

2 fänkålsstånd (viktigt att den sitter ihop ordentligt i botten)
2 msk smör
1 dl riven parmesanost
peppar

Koka upp lättsaltat vatten. Ansa fänkålen och skär stånden i centimetertjocka skivor på längden. Koka 6-7 minuter, den ska mjukna lite men inte förlora sin spänst. Häll av vattnet och lägg i ugnsfast form. Smält smöret och ringla över fänkålen. Toppa med parmesanost och några tag på pepparkvarnen. Gratinera i ugn

Inga kommentarer: