Nytt år, nya recept. Här kommer ett gäng från gårdagens skaldjursmiddag. Börjar bakifrån med efterrätten, en klassiker på vintern när fläderblomsparfaiten känns för somrig.
Ingefärsparfait, 8 personer
5 äggulor
drygt 2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
5 kulor syltad ingefära
lite spad från ingefäran
Vispa äggulor och socker så fluffigt som möjligt. Vispa grädden styv i en separat bunke. Hacka ingefäran i småbitar och rör ned i äggsmeten tillsammans med ett par matskedar av sockerlagen från ingefäran. Vänd snabbt ned vispgrädden och blanda ordentligt. Häll upp i portionsformar eller en större form. Frys omedelbart. Ta fram ca 10 min före servering. Garnera med lite hackad syltad ingefära.
Serveras med fördel tillsammans med iskall punsch. Alternativet (till påsk) är att trycka ned ett halvt äggskal i varje fylld portionsskål innan parfaiten ställs in i frysen. Sen häller man lite punsch i äggskalet precis före servering. Jättefint!
torsdag 1 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar