torsdag 30 april 2009

Shrikand

Superenkel och fräsch indisk efterrätt som jag åt hemma hos Schödins första gången. Ska ta med mig den här på picknicken i morgon. Grundreceptet kommer från Anna Bergenström, men jag har dragit ner på kardemumman så det inte blir för tvåligt, och bytt florsockret mot honung. Nyttigare och ger lite rundare smak.

Shrikand, 6-8 personer

4 dl tjock turkisk yoghurt eller 1 liter mild yoghurt (gärna de ekologiska varianterna)
1 dl hackade pistagenötter eller sötmandel
1-2 tsk kardemummafrön
1-2 msk honung

Tunn yoghurt måste rinna av i kaffefilter (eller dubbelvikt bra hushållspapper) drygt 1 timme. Grovhacka mandeln, stöt kardemumman i mortel och värm honungen snabbt i mikron så att den blir rinnig. Blanda ihop allt i en bunke och smaka av med så mycket kardemumma och honung du vill ha. Servera helst i små portionsglas, väl kylda.

Inga kommentarer: