I morgon bär det av till Värmland på roadtrip med Sara och Susanne. Det ska bli strålande vårväder och jag är picknickansvarig! Jag älskar libanesisk mat med de fräscha smakerna, många små rätter, allt är ganska rent och lätt. Men tyvärr är det inte så ofta jag äter libanesiskt, så man får ta chansen!
I picknicklådorna i morgon kommer det alltså att finnas bulgursallad/tabbouleh och tjusiga små lammfärsspett, samt hoummos för krämighetens skull. Jag har tjyvsmakat och det var supergott, så hoppas att det i tjejernas smak också.
Tabbouleh, 4 portioner
2 dl bulgur, kokt
2 dl slätbladig persilja, skuren (ej hackad)
1 kruka mynta
2 tomater
2 msk citronsaft
1 skivad vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
Koka bulgurn och låt den svalna. Skär persilja och mynta fint, tärna tomat och blanda med bulgur. Blanda citron, olja, vitlök till en dressing och slå över. Salta och peppra.
Libanesiska lammfärsspett, 4 portioner
600 g lammfärs
0,5 tsk salt
1 krm mald muskot
1 krm mald kanel
1 krm malen svartpeppar
några/flera droppar tabasco
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 liten gul lök eller 4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
100 g fetaost
grillspett
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman färs, salt, muskot, kanel, peppar, paprikapulver, finhackad lök och finhackad vitlök. Blanda väl och tillsätt finsmulad fetaost sist. Smaka av och krydda ev mer.
Forma avlånga spett och lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek dem i ugn först 6-7 minuter i mitten av ugnen och sedan 5 minuter högt upp med grillen på.
torsdag 30 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar