måndag 5 november 2007

Getostsnittar och parmesanbollar

I söndags var det fransk middagsbjudning i casa Annika. Familjerna Timm och Schödin på besök, alla är lika matgalna och då är det sååå kul att göra lite extra gott! Så fram med sista champagneflaskan från Hennequin - en av champagnegårdarna vi besökte förra sommaren. (Och till varmrätten en Allesverloren Shiraz från Systembolaget vid Vasaparken!) Vi dricker champagne på tok för sällan - särskilt med tanke på att livet alltid blir lite bättre av ett glas skumpa. Och den som säger att det går lika bra med mousserande vin har så klart heeeeeeeeelt fel.

Karro bidrog med parmesanbollar och jag fixade getostsnittar som är Madde Elms parad-tilltugg. Här kommer recept på båda:

Parmesanbollar

Gör en mördeg på 100 g smör, 1,75 vetemjöl, 0,75 finriven parmesan. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en smal längd och dela i 20 bitar. Rulla till bollar, lägg på plåt och grädda i 200 grader ca 15 minuter.


Getostsnittar

1 liten surdegsbaguette (eller annat gott bröd)
100 g getost
flytande honung
havssalt
rosmarin

Skär brödet i tunna skivor, bred på getost och lägg på plåt eller i ugnsfast form. Strö över lite havssalt, ringla över lite honung och strö över lite rosmarin. Värm i ugn 5-10 minuter så osten smälter lite. Servera ljumma till champagne och passa på att uppskatta livet lite extra.

Inga kommentarer: