Karro bidrog med parmesanbollar och jag fixade getostsnittar som är Madde Elms parad-tilltugg. Här kommer recept på båda:
Parmesanbollar
Gör en mördeg på 100 g smör, 1,75 vetemjöl, 0,75 finriven parmesan. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en smal längd och dela i 20 bitar. Rulla till bollar, lägg på plåt och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
Getostsnittar
1 liten surdegsbaguette (eller annat gott bröd)
100 g getost
flytande honung
havssalt
rosmarin
Skär brödet i tunna skivor, bred på getost och lägg på plåt eller i ugnsfast form. Strö över lite havssalt, ringla över lite honung och strö över lite rosmarin. Värm i ugn 5-10 minuter så osten smälter lite. Servera ljumma till champagne och passa på att uppskatta livet lite extra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar