Det här är ett ursmarrigt, enkelt och ovanligt recept som jag hittade i Buffé för massa år sedan. Går även utmärkt att steka i panna och laga färdigt filén i ugnen. Jag blev hembjuden på middag hos Timms härom veckan och det är väl ett utmärkt betyg åt ett recept att bli bjuden på samma mat som man bjöd folk på för ett år sedan?! Då upptäckte vi även att receptet inte hade hittat ut på bloggen, så här kommer det.
Helgrillad fläskfilé med indiansallad - 4 personer
1 stor eller 2 små fläskfiléer, ca 600 g efter putsning
1-2 msk olja
2 msk jordnötssmör
1 msk stark chutney
1 tsk worcestersås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vispgrädde
1 kruka gräslök
1 burk kidneybönor
150 g färsk bladspenat eller annan smakrik sallad
1 ask körsbärstomater, gärna olika färger
1 liten rödlök
1 dl olivolja
salt, peppar
Tänd grillen. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Salta och peppra. Pensla lätt med olja och grilla i 35-40 min.
Rör ihop jordnötssmör, chutney, worcestersås och vinäger. Rör ned olivoljan i omgångar. Rör ned vispgrädden. Avsluta med att blanda ner 1 kruka finhackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
Skölj kidneybönorna och blanda med spenatbladen. Dela tomaterna och finhacka rödlöken. Blanda med bönor och spenat.
Dressa salladen med hälften av såsen strax före servering.
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Lägg upp på ett fat. Arrangera salladen i en luftig hög bredvid och avsluta med att ringla över resten av dressingen.
måndag 10 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar