söndag 16 november 2008

Mini-samosas

Har tyvärr ingen bild på detta tilltugg som jag fixade till bartömningen hos herr Björk igår, och det är synd för de blev så små och söta! Men det är bara att kolla på vårrullereceptet under augusti 2008 för att se hur man rullar ihop dem - men dessa blir blott en fjärdedel i storlek.

Samosas ska ju egentligen vara trekantiga, men vårrullearken är för korta för att man ska kunna vika tillräckligt många trianglar så att alla sidor sluts. Så därför fick det bli vårrulleform, perfekt för två tuggor.

Kan så klart även med fördel göras stora och avnjutas som lunch eller tillbehör till indisk middag. Perfekt "rensa-ut-kylen"-rätt (om man nu är en sån som ibland har överbliven koriander, potatis och vårrulleark hemma, och det är jag).


Mini-samosas


500 g kokt kall potatis
en morot
en gul lök
en grön chilipeppar
1 tsk riven färsk ingefära
färsk koriander
1 tsk spiskummin
1,5 msk garam masala
1 msk senapsfrön
salt
en halv dl vatten
vårrulleark

Tärna potatisen smått, hacka morot och lök, strimla chilin, riv ingefäran och hacka koriandern

Fräs morot och lök mjuka i lite matolja på medelvärme. Häll på potatis och alla kryddor utom koriandern samt vatten och salt, puttra några minuter på låg värme under lock. Smaka av med koriander och ev mer salt eller andra kryddor om det behövs, låt fyllningen svalna.

Dela vårrullearken i fyra mindre kvadrater. Lägg drygt 1 tsk fyllning vid ett av hörnen och rulla ihop halvvägs, vik upp kanterna och klistra igen sista fliken genom att dutta lite mjöl utrört med vatten på fliken.

Grädda i ugn på 200 grader i knappt 10 min tills rullarna är knapriga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sounds delicious!!!

Hälsningar från Gilla och Rizwan