torsdag 18 oktober 2007

HOW TO COOK


För tredje året i rad har amerikanska vintidskriften Wine Spectator ägnat ett helt nummer åt mat. Ett tjockt härligt magasin som får det att vattnas i munnen. Numret, daterat 30 september, kan fortfarande finnas ute i tidningshandeln och går förstås att beställa via nätet.

Där de två föregående specialutgåvorna har koncentrerat sig på råvaror och klassiska rätter har man den här gången tagit fokus på tekniken - how to helt enkelt. Vi får lära oss knivteknik, grillknep, ångmetoder etc. Kändisar som Mario Batali (han från Bufords Heat) delar med sig av sina hemligheter (Batalis ragúrecept - ett måste för alla italienska matfreaks!).
Från början till slut - denna matguide är en ren fröjd att läsa. Bra texter, läckra bilder och kul idéer. Jag får återigen lust att kasta pennan (datorn) för att bli kock!

PS: Wine Spectators första foodie issue, Encyclopedia of Food, finns på tidskriftens nätupplaga!

Inga kommentarer: