söndag 7 oktober 2007

Sunday brunch med french toast

Söndagsmorgonen fortsatte på det amerikanska temat med en klassisk brunch hos Åsa i Hammarby Sjöstad. På menyn: French toast, scrambled eggs, ugnsstekta tomater, stekt bacon, melon, juice, kaffe och the.
Tågordning vid spisen: Börja med tomaterna (dela i halvor, strö över oregano och flingsalt, in i ugnen ca 15 minuter), stek bacon under tiden och håll sedan varmt i ugnen, stek french toast och håll varmt i ugnen och gör äggröran sist.

French toast till sju personer
10 skivor vit formfranska
5 ägg (el 4 stora)
en rejäl slurk mjölk
salt
kanel
smör

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kanel. Vänd brödskivor i blandningen och lägg direkt i varm stekpanna med smör. Stek någon minut på varje sida och servera med lönnsirap.

Äggröra enligt Gordon Ramsay
1-2 ägg per person, rör ihop med en klick smör i kall gryta el stekpanna som hettas upp under konstant omrörning. Salta och peppra när äggröran är nästan klar, servera genast.

Inga kommentarer: