Det här receptet tjatade jag mig till från den kombinerade kafé- och modebutiken Champagne i Linköping hösten 1996, och sedan har det turnerat i bekantskapskretsen. Det är ett så bra recept att vissa kompisar (Anna Stahl, född Manfredsson) döpt den efter sig själv, och sen har jag fått höra på omvägar att "den godaste morotskaka jag ätit är Maffes". Jaha.
Jag brukar alltid göra 1,5 sats glasyr för den är så god. Har även testat att grovhacka valnötter och ha i smeten eller strö ovanpå innan servering. Till och med en halv deciliter kokosflingor i smeten har blivit bra.
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
1 dl matolja
3 dl finrivna morötter
Glasyr:
3 msk rumsvarmt smör
100 g rumsvarm Philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kanel och rör ner i smeten. Tillsätt olja och morötter och rör snabbt till en jämn smet. Häll i formen och grädda längst ned i ugnen i 40 minuter. Låt svalna på galler.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan och på sidorna. Njut!
1 kommentar:
TAck för trevlig Taffel-samvaro hos Lisa
Örjan
Fest&Catering
Eskilstuna
Skicka en kommentar