Jag är ju inte en stor svampfantast som de flesta vet, men kantareller har jag i alla fall lärt mig att älska. Det här receptet är mammas, och hon serverar gärna sina kantarellmackor som inledning på en maffig måltid. Mina mackor blir aldrig riktigt lika goda, men en sak har jag i alla fall lärt mig: snåla icke på kantareller. Det ska vara svulstiga högar med svamp på äkta Ölandslimpa så att det känns riktigt lyxigt. Jag vet ingen annan som brukar få gräddstekta kantareller - det brukar vara smörstekta - men det här är så otroligt gott och lent att jag unnar alla att få prova det någon gång.
Kantarellmacka, per person:
1 hg kantareller skurna i bitar
smör till stekning
vispgrädde
mjölk
salt och peppar
Lägg upp på mackor och servera genast. Jag tror inte det gör ont att toppa med persilja.
2 kommentarer:
Spännande. Jag brukar bara äta vanlig ostekta kantarellsmörgåsar så det här ska jag prova på.
JONAS! Din sjuka filur. Jag vet att det är du! =)
Skicka en kommentar