4 portioner
1 stor färsk laxfilébit (eller 4 portionsbitar fryst)
2 zucchini (eller 1 stor)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 burk crème fraiche
salt & peppar
1 burk matlagningsyoghurt
1 tsk riven färsk ingefära (eller malen ingefära om man inte har annan hemma)
salt
Sätt på ugnen. Fräs hackad gul lök och pressad vitlök i olivolja utan att den blir brun. Blanda i riven zucchini och crème fraiche. Salta & peppra. Lägg röran på laxen. Kör 20–25 min i ugn på 175 grader. Blanda såsen till och servera med pressad potatis, sallad eller annat gott.
(Själv gjorde jag quinoa till och slängde på cocktailtomater bredvid laxen de sista 10 minutrarna.)
1 kommentar:
Kul att du gillade det! Och bra att vardagsfavoritlaxen sprids.
Skicka en kommentar