söndag 21 oktober 2007

Lax med zucchinitäcke & ingefärsyoghurt

Mitt första bidrag till Matigt-bloggen (se länk i länklistan nere till höger). Receptet har jag fått av Ampan, min Kent- och Sundsvallskompis, som i sin tur har hämtat det från Renée Voltaire. Superenkelt och jättegott. Gör mycket sås, är mitt tips.

4 portioner

1 stor färsk laxfilébit (eller 4 portionsbitar fryst)
2 zucchini (eller 1 stor)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 burk crème fraiche
salt & peppar

1 burk matlagningsyoghurt
1 tsk riven färsk ingefära (eller malen ingefära om man inte har annan hemma)
salt

Sätt på ugnen. Fräs hackad gul lök och pressad vitlök i olivolja utan att den blir brun. Blanda i riven zucchini och crème fraiche. Salta & peppra. Lägg röran på laxen. Kör 20–25 min i ugn på 175 grader. Blanda såsen till och servera med pressad potatis, sallad eller annat gott.
(Själv gjorde jag quinoa till och slängde på cocktailtomater bredvid laxen de sista 10 minutrarna.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att du gillade det! Och bra att vardagsfavoritlaxen sprids.