tisdag 31 juli 2007

Crostini på färska räkor, vitlök och chili

Här är en tapasrätt som formligen skriker efter en torr sherry. I inspirationsreceptet från Kjaers och Franks Tapas och Sherry använder man tigerräkor men vi har kört med svenska färska räkor istället. Det är inte billigt (rekordet var Gullmarsräkor för 300 kronor kilot i Lysekil) men det blir sanslöst gott!


Recept för 4:
400-500 gram färska räkor
2-3 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
1-2 färska chilifrukter (finhackade)
ca 1 dl olivolja
flingsalt efter behag
färskt vitt bröd (tex baguette)

Skär baguetten i en-två centimeter tjocka skivor och rosta dem i olivolja på ena sidan i en stekpanna. Placera sedan ut skivorna på ett uppläggningsfat. Skala/rensa räkorna och hacka "grönsakerna. Stek eller sautera vitlöken och chilin försiktigt i oljan. Kasta i räkorna tillräckligt länge för att de ska bli varma och inoljade av vätskan. Strö över saltet och portionera ut räkorna på brödbitarna. Servera genast till en väl kyld fino eller manzanilla!

Inga kommentarer: