tisdag 31 juli 2007

Grillad aubergine med chili

Aubergine är helt klart en av mina favoritgrönsaker och en av de bästa råvaror som man kan slänga på grillen. Och i Italien är den fundamentet i en del klassiska pastarätter som sicilianska Pasta Norma (jag återkommer med recept senare).
Grillad aubergine är lika god naturell som med marinad och det här är en variant som vi gjort upprepade gånger i sommar.


1-2 augerbiner (beror på storleken)
saften av en halv citron
1-2 röda chilifrukter finhackade
3-4 vitlöksklyftor finhackade
en knapp deciliter olivolja
salt och svartpeppar

Rör ihop citronsaften, chilin, vitlöken och kryddorna till en marinad. Skär auberginen på längden i centimetertjocka skivor och fukta skivorna med lite av marinaden. Grilla över direkt värme i någon minut per sida tills dess att auberginen fått en fin grillad färg. Lägg sedan skivorna på ett snyggt uppläggningsfat och häll över marinaden. Servera som tillbehör till grillat kött.

Inga kommentarer: