lördag 14 juli 2007

Strömmingsflundra med fetafyllning

Av alla ingredienser jag använt i sommar måste nog fetaost vara den vanligast förekommande. Till jordgubbssalladen, till grillsåsen, till grekiska salladen, i kycklingfilén. Funkar till alles.

Efter en stressig jobbvecka för mig bjöd semesterfiraren Sara på middag igår, och överraskade med den här supersmarriga fisken. Jag är rätt dålig på att laga fisk - det blir oftast lax eller torskrygg för jag vet helt enkelt inte vad jag ska göra med resten. Men nu blir det till att köpa strömmingsfiléer minsann, för det här ska lagas igen.

8 strömmingsfiléer
1 dl crème fraiche
100 g fetaost
rödlök
salt och peppar
rågmjöl och ströbröd till panering
smör till stekning

Smula fetaosten i crème fraichen och rör ut med finhackad rödlök, salt och peppar. Bred ut på köttsidan av en fiskfilé och lägg ytterligare en ovanpå. Blanda rågmjöl och ströbröd och vänd varje fiskdubbel i blandningen (ev är det lättare att panera fisken först och lägga på fyllning efteråt?), stek några minuter på varje sida i stekpanna. Serveras med tomatsallad och kokt potatis.

Inga kommentarer: